Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tam Ölçülü İrmik Helvası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1. 5 su bardağı irmik
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker+2 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı ceviz
- 1 vanilya

Bir kapta şeker ve vanilyaya süt ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. İrmiği yağı ve cevizi tencereye koyun. En kısık ateşte rengi dönünceye kadar kavurun. İrmiğin kavurması bitince sütlü karışımı irmiğin üzerine dökün yine kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynara geldiğinde kapağını kapatın suyunu çekene kadar ara ara karıştırın. Suyu çekince altını kapatın ve 2 kaşık şekeri üzerine serpin ve tekrar karıştırın. Dondurma kaşığına koyup ters çevirin tarçın ve fıstıkla süsleyin.
İfadelerEmoticon