Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kışlık Karışık Turşu tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Orta boy lahana
- yarım demet maydanoz
- yarım limon
- 1 çay bardağı nohut
- 1 su bardağı sirke
- 5 yemek kaşığı tuz
- tepeleme iki yemek kaşığı toz şeker
- 3 adet havuç
- 6 diş sarımsak
- 3 adet acur
- dört kiloluk turşu bidonunu dolduracak kadar su takriben iki kilo kadar oluyor

Tüm malzemeler güzelce doğranır. Lahana doğrandıktan sonra sirkeli ve tuzlu ılık suda yıkanır ve bir yere dikilmesi için konur ve bir gece bekletilir bunun sebebi yumuşayıp kırılmaması için. Ertesi gün tüm malzemeler doğranır biberler sarımsaklar maydanoz hariç. Küpün altına yıkanan nohutlar üzerine doğranan acur salata yarım limonun yarısı iki diş sarımsak üzerine lahana böyle üç sıra halinde tekrarlanacaktır. En son üzerine maydanoz konup bir su bardağı sirke devrilir sonra ayrı bi yerde su şeker tuz karıştırılıp ağzına kadar doldurulur. Tabi abdesli olup besmele ile başlanıp besmele ile kapağı kapatmak :) şimdiden afiyet şifa olsun. Serin bi yerde muhafaza edilmeli sıcak olursa çabuk oluşur hemen tüketilmesi gerekir.
Sizce bu tarifin zorluk derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon