Profiterol



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Profiterol tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Profiterol Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 su bardağı su
  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
Kreması için;
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Çikolata sosu için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Profiterol Tarifi'nin Yapılışı

Suyu ve margarini tencereye koyun kaynamaya başlayınca ununu ekleyin. Toz şekeri ve tuzu da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Ilıyınca yumurtaları tek tek kırarak mikserle yedirin. 1 saat buzdolabında bekletin. (Zamanınız yoksa bekletmeye gerek yok fakat bekletince daha güzel oluyor. ) Bir kaseye sıvı yağ koyun. (Çay kaşığı ile porsiyonlayacağız çay kaşıklarını yağlamak için bunu yapıyoruz. ) Çay kaşığı ile porsiyonlayıp tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 25 dakikanın sonunda fırının ısısını 160 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin. Hamurlar pişip fırından çıkartınca ortalarında bıçak ile yarıyoruz ve ölçülerine göre yaptığımız kremayı ortalarına sürüyoruz. Bu işlemde bittikten sonra yine ölçülerine göre yaptığımız çikolata sosunu döküyoruz. Afiyet olsun :)
Sonraki Yazı
Next Post »