Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Mayasız Peynirli Ve Zeytinli Poğaça tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 50 gram eritilmiş ve ılıtılmış margarin yada tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke (elma kullandım)
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı un
İç harcı için;
- Lor peyniri ve çekirdekleri ayıklanmış küçük doğranmış 15 adet zeytin
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Çörekotu, Susam

Kabın içine hazır para düşman, eritilmiş ılıtılmış margarini, sirkeyi, yoğurdu ve yumurtaları alalım. Kaşık yardımı ile karıştıralım. Üstüne tuzu, kabartma tozunu ekleyelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Elimize yapışmayan yeğni bire bir soy elde edelim. Hamuru 30 zaman buzdolabında bekletelim. Hamurumuz buzdolabında beklerken çöz harcımızı hazırlayalım. Lor peynirini, alelade doğranmış zeytinleri, tuzu, karabiberi, al biberi, kekiği bire bir kapta karıştıralım. Hamurumuz kıvam aldığında cevizden az buçuk balaban bezeler kopartarak tezgahta elimizle belli belirsiz açalım. İçine bağırsak harcımız dan koyarak kapatıp suret verelim. Bütün kök bu şekilde hazırlandıktan bilahare üstüne yumurta sarısı sürüp susam ve gato otu serperek semirtilmiş kağıt serili tepsiye dizelim. Önceleri ısıtılmış 170 aşamalı fırında 30-35 dakika pişirelim. Esenlik olsun.Oldukça lezzetli tıpkısı poğaça tarifi.
Kerte: Bu adamakıllı poğaça tarifi amacıyla Sır Koşucu ’evet teşekkürler
Sizce bu tarifin müşkül derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon