Aşure



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Aşure tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Aşure Tarifi'nin Malzemeleri

  • 500 gram buğday (3 su bardağı)
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 200 g kuru kayısı
  • 200 g kuru üzüm
  • 1 su bardağı fındık
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • Fındık
  • Kuş üzümü
  • Ceviz
  • 1 adet nar
  • Tarçın

Aşure Tarifi'nin Yapılışı

Önce yerine aşurelik buğdayı yıkıyoruz ve benzeri tencereye alıyoruz. Üstüne kaynamış akarsu döküp 15 dakika kaynatıyoruz. Sâdır soluk suyunu döküyoruz, aynı işlemi bire bir defa daha yapıyoruz. Solgun suyunu döküp kaynamış suda 40 zaman kadar kaynatıyoruz. Buğdaylar yumuşayınca önceden haşlanmış olan nohut ve fasulyeyi epey doğranmış kayısıları, cılız üzümü, pirinci ekliyoruz. 15 an elan kaynatıyoruz. Bu sırada aynı kapta sütü kaynatıp 15 dakika kaynattığımız aşurenin üstüne döküyoruz bire bir zamanda şekeri tuzu karabiberi fındığı da ekleyip 15 zaman henüz kaynatıp kaselere döküyoruz. Soğumaya başladığında üzerini süslüyoruz. Esenlik olsun. Sizce bu tarifin ağırlık derecesi nedir?
  • Görgüsüz
  • Ilımlı
  • Edisyon
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak kontrol sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. AşureAşure
Sonraki Yazı
Next Post »