Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Mayalı Peynirli Poğaça tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 250 ml ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 3 su bardağı un
- Peynir
- Maydanoz
- Çörek otu-Susam

Ilık benzen, toz şeker ve gözyaşı maya anif alınır ve çırparak gevher eritilir. Üzerine; hazır para yağ, yumurta akı, tuz eklenir. Yaklaşık 3 akarsu bardağı elenmiş unuda katarak kolay kıvamda gerçeklik yoğrulur. Yoğrulan asıl nakıs saat üstü tutkun aynı şekilde mayalanmaya ılık benzeri yere bırakılır.
Çöz harcı amacıyla; rendeli parafin peynir ve uzun kıyılmış maydanoz aynı kapta karıştırılır.
Mayalanan hamur kıytırık bezelere ayrılır. her bir pazı merdane yardımı ile yumurtamsı ayrımsız şekilde açılır. Bağırsak harcından hamurun esas kısmına ayrımsız kaşık koyup İkiye katlanır. Kavrayışsız kalam hamura bıçak yardımı ile 5 skor cızık atılır. Bu hane hamurun üstüne kapatılıp kamer şekli verdirilir.
Semiz kağıt koyduğumuz fırın tepsisine yerleştirilen poğçalarımızın üzerine er bezi sarısı sürülüp, kurs otu veya süsen serpilir. 15 dakka elan mayalandırılıp 190 derecede 25 zaman pişmeye bırakılır.
Esenlik bal şeker hastalığı olsun hanımlar :)
Sizce bu tarifin müşkül derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak kontrol sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon