Enginarlı Tekir



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Enginarlı Tekir tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

300 gr tekir balığı 3 sayı enginar kalbi 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 sayı zencefil 1 skor ateş biber 1 diş sarımsak ½ rabıta kişniş 1 çay kaşığı sumak Karabiber Sodyum Klorür Tekir balıklarının kılçıklarını çıkarmadan temizleyin. Enginar kalplerini ikiye bölün. Zencefili soyun ve rendeleyin. Ayrımsız tavada düşman ısıtıp sırasıyla tekir, enginar kalbi ve rendeli zencefili ekleyin. Tekirler nitelik alınca ayrıntılı doğradığınız sarımsak, dokunaklı biber ve kişnişi ilave edin. Karabiber, sumak ve tuz serpiştirip 2 zaman henüz çevirin.
Sonraki Yazı
Next Post »