Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kıymalı Kuru Patlıcanlı İskender tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 adet yufka
- 1 su bardağı ekmek içi
- dolu dolu 3 avuç kuru patlıcan
- 1 avuç biber kurusu
- 1 adet kuru soğan
- 250 gr kıyma
- 2 adet rendelenmiş domates
- 3 diş sarımsak
- tuz, yağ
üzeri için:
- dilimlenmiş kaşar peyniri
- 5 adet yeşil biber
- 2 adet domates rendesi
- yağ, tuz, kekik, kimyon

İlk olarak bir tencerede kuru patlıcan ve biberlerimizi tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Haşlanan kurularımızı soğuk sudan geçiriyoruz, bir tencereye sıvı yağ koyup kıymamızı biraz kavurup soğanları ve sarımsağı atıyoruz ve iyice kavuruyoruz son olarak domates rendemizide atıp tuz ilave ederek pişiriyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz.
Tepsimizi bolca tereyağını sürdükten sonra ince şeritler halinde kestiğimiz yufkalarımızı tepsiye eşit şekilde yerleştiriyoruz üzerine ekmek içimizi yerleştirip iç harcımızı eşit şekilde ilave ediyoruz üzetine kaşar dilimleri yesil biberleri diziyoruz. Son olarak domates rendemize baharat ve yağını ekleyip yarım bardakta su ekleyerek tepsimizin üzerine gezdiriyoruz. 225 derecelik fırında 15 dk pişiriyoruz. Afiyet Olsun. . .
Sizce bu tarifin zorluk derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon