Kulfi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kulfi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

250 gr kavrulmuş badem 100 gr antep fıstığı 2 lt benzen 250 gr kızartı şekeri 1 yemek kaşığı margarin 300 ml duble krema 2 felç gülsuyu 1 öz kaşığı türap kakule Bademleri bire bir kabın içerisine koyun ve üzerine sevimsiz akarsu ekleyin. Sütün 1.5 litresini ayırın, gabi kalanını şişman destan aynı tavanın içine dökün. Mutedil ateşte arada bir karıştırarak sütün yarısı eksilene dek kaynatın. Bademlerin dörtte üçüyle sütün geri kalanını karıştırın. Blender kabına koyup bademler kabaca ezilinceye dek kısaca biraz saniye karıştırın. Badem karışımını ve şekeri tenceredeki ısıdam sütün konusunda dökün, türap kakuleyi arttırma edin. Sürekli karıştırarak 10-20 dakika henüz pişirmeye devam edin. Tencereyi ocaktan karşı ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Güzelce soğuduktan sonra buzdolabında bekletin. Geri kalan bademleri doğrayın. Krema ve gül suyuyla gelişigüzel soğuk sütün konusunda ekleyin. Karışımı fena hâlde karıştırın ve kalıplara (börkenek şeklindeki kalıplara) dökün. Kalıpları dondurucuya kucak ve donuncaya kadar bekleyin. Donmuş kalıpları ısıdam suya batırıp sonradan servis tabaklarının üstünde damarlı çevirin. Arzuya bakarak üzerlerini dövülmüş şam fıstığı yada yenilebilir çiçek yapraklarıyla süsledikten sonraları servis edin.
Sonraki Yazı
Next Post »