
Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Doldurulmuş Enginar tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
6 nüsha enginar 4 adet güre soğan 2 yemek kaşığı sadeyağ 1/2 bandaj maydonoz 1/2 demet tendürüst nane 2 adet sulu zırtlak suyu 1 adet dilimlenmiş limon 1 öz kaşığı tuz Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın. Eğer mert kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın. Eğer sertse sapını değişmez. Ortada küsurat tüylü bölgeyi öz kaşığıyla kazıyarak güzelce temizleyin. Limonla ovalayın. Elem tıpkı bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce değişmez ve limonlu su mahmul kabın içine atın. İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve arıtılmış enginarların içine sıkıştırarak kucak. Hep enginarların yanyana sığacağı genişçe tıpkısı tencereye, dolgulu enginarları oyuk kısmı alta ati şekilde yerleştirin. Bu şekilde, içlerindeki malzeme pişerken dağılmaz. Tenceredeki malzemenin üstüne tereyağını, sulu zırtlak suyunu ve tuzu ekleyin. Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak akarsu ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 zaman civarında yavaş ateşte pişirin. Bu müddet enginarların ebadına ve tazeliğine bakarak değişken. Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir. İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir. Soğuduktan bilahare enginarları suratsız çevirip içindeki malzemeyi gösterecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın. Sapları duruyorsa piştiği şekilde bile servis yapabilirsiniz.
İfadelerEmoticon