Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Karnıyarık tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 250 gr çekilmiş kıyma
- 6 adet orta boy patlıcan
- 1 adet büyük boy domates
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kadar domates salçası (ben domates – biber karışık kullanıyorum)
- Tuz, karabiber
- Patlıcanların üstleri için yeşil biber, domates

Patlıcanlara hoşur kesikler atıp 200 derecelik fırında yumuşayana kadar közleyin. (Ego kızartmayı yeğleme etmiyorum çok semiz olduğundan fırında közlemeyi tercih ediyorum)
beraber bağırsak harcı hazırlayın; Soğanları, domatesleri mikâp şeklinde doğrayın, sarımsakları bile aynı şekilde.
Tava yahut tencerede sıvıyağı ısıtın, soğanları atın terletin, ardından sarımsakları terletin ve salçayı ekleyip çevirin. Domatesleri atın birkaç dk çevirip kıymayı ekleyin pişene kadar çevirin ve tuzu, karabiberi ekleyin.
Salçalı sos için;
Akarsu – salça – tuz- tıpkısı behre şeker hastalığı miktarlarını siz özlük kabınıza göre ayarlayabilirsiniz. Sosu patlıcanları geçmeyecek fakat yarısına kadar ati şekilde ayarlayınız.
Patlıcanlar közlendikten sonraları fırında pişireceğiniz tepsiye, borcama dizin ve ortalarını ferda ( munsap kısımlarını kesmeyecek şekilde elden ortası) ve iç harcı içlerine doldurun, üzerlerini domates ve biberleri endeks. Arkası Sıra salçalı sosu dökün.
Fırına verin yaklaşık 15 dk sürede pişmesi tamamlanacaktır. Patlıcanların üzerindeki domates ve biberler piştiğinde fırından alabilirsiniz. Keyif olsun :):)
Sizce bu tarifin zor derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
İfadelerEmoticon