Kabak Kalye



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kabak Kalye tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

1 Kg. Kabak 1 Skor Soğan 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Çorba Kaşığı Kıyma (Yemeklik) 2 Çorba Kaşığı Domates 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1 Kahve Fincanı Düğü 1 Lezzetli Kaşığı Tuz 1 Lezzetli Kaşığı Karabiber 6 Ayvaz Dereotu 1 Su Bardağı Su Yemeklik doğradığımız soğanları yağda pembeleşene büyüklüğünde kavuralım. Kıymayı arttırma yazar rengi değişene kadar kavurduktan sonra sarhoş şeklinde doğradığımız domatesleri ve biber salçasını ekleyelim. Diğer taraftan kabakları soyup mikâp şeklinde doğrayalım. Kabakları de kavrulan soğanlı kıymanın içine katalım. Isıdam suyu üstelik tencereye aktardıktan sonra pirinci, tuzu ve karabiberi ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Servis yaparken üzerini kıyılmış dereotuyla süsleyelim.
Sonraki Yazı
Next Post »