Buhara Pilavı (Gaziantep)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Buhara Pilavı (Gaziantep) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

4 Zerre kuzu incik 2 Akarsu Bardağı Pilavlık Düğü 2 Skor Siftinlik Havuç 1 Nüsha Pespaye ayva 1 Adet kıytırık yeşil elma 1 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı 2 Çorba Kaşığı Badem Yeteri Kadar Tereyağı, zeytinyağı tuz, karabiber Kuzu incikleri tereyağı ve zeytinyağı karışımında aynı tencerede çevirerek kızartın. Konusunda 4 boduç su ve az buçuk tuz arttırma edip etler yumuşayana büyüklüğünde pişirin. Etlerin suyunu süzüp hamam yerine pilav amacıyla vikaye edin. Etleri kemiklerinden ayırın. Pirinci ılık sıcak ve tuz munzam suyla ıslatıp 20 dk bekletin. Ayva, elma ve havucu soyup jülyen şeritler halinde uzun mufassal dilimleyin. Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine koyup kızdırın. İçine bademleri ve fıstıkları ekleyip 1-2 dk kavurun. Yeregeçen, elma ve ayva dilimlerini arttırma edip aynı fiske şeker ve sodyum klorür ekleyin. 2-3 zaman soteleyip yeregeçen ve ürün dilimlerini tencerenin dibinde düzeltin. Konusunda etleri düzgünce yerleştirin. Yıkanmış ve süzük pirinci boşaltıp üzerini düzleyin. Sodyum Klorür, karabiber serpiştirip 3 çamçak ısıdam et suyu ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene büyüklüğünde pişirin. Tencereyi yer servis tepsisine pahal çevirerek pilavı çıkarın. Yunak olarak servis yapın.
Sonraki Yazı
Next Post »