Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize İrmikli Gül Tatlısı Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- -100 gram margarin
- -Yarım bardak yoğurt
- -1 su bardağı irmik
- -2 yumurta
- -Vanilya, kabartma tozu
- -Alabildiğine un
Şerbeti için;
- -3 su bardağı su
- -2, 5 3 bardak şeker
- -Birkaç damla limon

Şerbet hazırlanır, 15 zaman kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Margarin doğranır ve tıpkısı kapta yumurta ile iyice yoğurulur. Yoğurt, irmik, vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek kulak memesi kıvamında bire bir töz elde edene büyüklüğünde yoğurulur. Hamurdan bezeler alınır ve oklava yada merdane ile açılır. Ev başlı benzeri bardakla yuvarlaklar elde edilir(çay bardağı kabil) bu yuvarlaktan üçer sunum uç kuyruk sokumu kemiği getirilerek sarılır ve ortasından kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Temel bitene büyüklüğünde bu el işi devam edilir. Ilkin ısıtılmış 180 paye fırında 20 an pişirilir. Soğuk şerbet eklenir. Sağlık olsun ☺️☺️
Sizce bu tanım emekli mi? Halk becerisi gerektiriyor mu?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak taharri sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
İfadelerEmoticon