İrmik Helvası



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize İrmik Helvası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

İrmik Helvası Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 125 gr tereyağı veya 1 çay bardağı sıvı yağ

İrmik Helvası Tarifi'nin Yapılışı

Helva soğuyup ertesi güne kalınca bulgur pilavı gibi olmasın diye biraz un ekliyoruz. Küçük bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynamaya bırakın. Ayrı bir tencereye de irmik ve unu koyup irmiğin rengi altın sarısı gibi olana kadar kavurun. Daha sonra kaynamakta olan şerbetin içine sütü ekleyip karıştırın. Daha sonra bu şerbetli karışımı irmiğin üzerine ekleyip bir 5 dk kadar kavurmaya devam edip ocaktan alın. Helvanın ilk sıcaklığı gittikten sonra elinizle yada kaşık yardımı ile şekil verin. Afiyet olsun. Sizce bu tarifin zorluk derecesi nedir?
  • Kolay
  • Orta
  • Zor
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. Irmik Helvasi
Sonraki Yazı
Next Post »