Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Havuçlu Pasta tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 kilo havuç
- 2 bardak şeker
- 2 kutu petibör bisküvi
- 4 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 limon rendesi
- 1 limon suyu
- Ceviz
- Üstünün süsü için hindistan cevizi

Kabukları doğranan kocamanca parçalanan havuçları 5 bardak suda haşlıyoruz. Daha sonra da suyuyla rondodan geçiriyoruz. Tıpkısı boduç suda 4 yemek kaşığı nişastayı çözdürüyoruz. Yeregeçen suyuna, nişastayı, limon suyu ve sulu zırtlak rendesini, 2 çamçak şekeri katıp muhallebi kıvamı oluncaya kadar kaynatıyoruz. Mutedil kamet mustatil borcamda 3′ e 4 bisküvileri yan yana diziyoruz. Üzerine havuçlu harçtan döküyoruz. Böylecene 4 tekmil yapıyoruz. İstenirse mezuniyet aralarına koz dahi dökebilirsiniz. Buzdolabında bire bir dönem beklettikten sonra üzerini hindistan ceviziyle süsleyip afiyetle yiyoruz.
Sizce bu tarifin güçlük derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak kontrol sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon