Havuçlu Pasta



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Havuçlu Pasta tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Havuçlu Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 kilo havuç
  • 2 bardak şeker
  • 2 kutu petibör bisküvi
  • 4 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 limon rendesi
  • 1 limon suyu
  • Ceviz
  • Üstünün süsü için hindistan cevizi

Havuçlu Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Kabukları doğranan kocamanca parçalanan havuçları 5 bardak suda haşlıyoruz. Daha sonra da suyuyla rondodan geçiriyoruz. Tıpkısı boduç suda 4 yemek kaşığı nişastayı çözdürüyoruz. Yeregeçen suyuna, nişastayı, limon suyu ve sulu zırtlak rendesini, 2 çamçak şekeri katıp muhallebi kıvamı oluncaya kadar kaynatıyoruz. Mutedil kamet mustatil borcamda 3′ e 4 bisküvileri yan yana diziyoruz. Üzerine havuçlu harçtan döküyoruz. Böylecene 4 tekmil yapıyoruz. İstenirse mezuniyet aralarına koz dahi dökebilirsiniz. Buzdolabında bire bir dönem beklettikten sonra üzerini hindistan ceviziyle süsleyip afiyetle yiyoruz. Sizce bu tarifin güçlük derecesi nedir?
  • Gösterişsiz
  • Ilımlı
  • Pres
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak kontrol sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. Havuçlu PastaHavuçlu Pasta
Sonraki Yazı
Next Post »