Evde Biberli



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Evde Biberli tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Evde Biberli Tarifi'nin Malzemeleri

İç malzeme:
  • 1 adet sürk (Hatay çökeleği yoksa eğer biraz lor katabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı
Hamur için:
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 gr toz maya

Evde Biberli Tarifi'nin Yapılışı

Önce hamurumuzu yoğuralım (süt ve su ılık olsun) Hamurun kıvamı bayağı bir yumuşak olacak (hafif ele yapışacak yağla yatıracaksınız) 45 dk kadar üstünü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. İç harç malzemelerini bir kapta karıştırıyoruz. Hamur mayalandıktan sonra portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp 10 dk kadar daha üstünü örtüp dinlendiriyoruz. Bezelerimizi sıvı yağ kullanarak açıyoruz. Resimlerdeki gibi şeklini verip tepsiye diziyoruz. Şekil verme işi bittikten sonra üzerlerine iç malzemesini koyup hamuru hafif bastırıyoruz. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonraki Yazı
Next Post »