Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Ev Yapımı Lahmacun tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

İç malzeme:
- 1 kg yağlı dana veya kuzu kıyma
- 1 çay bardağı sıvı veya zeytinyağı
- 6-7 adet sivri biber
- 4-5 adet orta boy domates
- 1 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2-3 adet kuru soğan
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Hamur:
- 1 kg Un
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz

Malzemeleri bol kullandık isterseniz yarıya indirebilirsiniz damak tadınıza bağlı, bu malzemelerle kısaca 15 adet çıkıyor.
Öncelikle hamurun tamam malzemelerini birleştirip yoğuruyoruz. Üzerini strec film ve havlu sarıp mayalanmaya bırakıyoruz.
Kıymamızı mezar ayrımsız sert alıp konusunda biber salçamızı ilave yazar evire çevire yoğuruyoruz. Arkası Sıra baharatlarını ekleyip yine karıştırıyoruz. Etraflı uzun doğranmış biber, arık soğan, domates ve maydanozunu arttırma yazar az buçuk henüz karıştırıp zeytinyağını ilave ediyoruz.
Mayalanan hamurun gazını kabul etmek için yeniden yoğuruyoruz, istediğiniz büyüklükte koparıp merdane yardımı ile açıyoruz. Yağılı kağıt serili tepsiye hamurumuzu yerleştirip, (tepsinin içindeyken) balıketinde malzememizi arzuya göre istediğimiz miktarda koyup kaşık sayesinde evire çevire sürüyoruz(bildiğiniz lahmacun şekli veriliyor) Tepsinize sığabildiği büyüklüğünde bu şekilde bitmeme edin. Arz efdal derecede önceleri ısıtılmış fırında pişirin. En yüksek basamak diyorum zira lahmacunun kurumadan pişmesi buna merbut. Denemenizi tavsiye mektubu ediyorum. Sağlık olsun.
Sizce bu tarifin meşakkat derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon