Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Biberli Çökelek (Lor Turşusu) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 2 kg lor
- 1 kg acı biber (Arnavut biberi)
- Tuz
- Zeytinyağı

Biberlerimizi sunturlu yıkayıp doğruyoruz. Çok oldukça olmamalı. Elan sonra loru ve biberi tıpkısı tencereye veya uygun tıpkı leğene alıp eğer tuzsuz ise tuz atıp iyicene ovalım. Uygun aynı kavanoz alıp evvel altını kaplayacak büyüklüğünde yağ kolayım. Henüz sonradan lorlu karışımı üstüne kaşık sebebiyle yahut elimizle bastırarak koyalım, en üzerinde iyice bastırıp çarpık çurpuk olmasını sağlayalım ve üzerini kaplayacak büyüklüğünde yağ koyalım. Tıpkısı kaç dönem dinlendik ten sonradan yemeye amade. Yerken dahi bir birçok kaşık tabağa alıp henüz bilahare yağ koyup tüketiyoruz çokça lezzetli bire bir kahvaltılık oluyor.
Biber miktarını arttırabilirisiniz yanına lezzetli biber birlikte koyabilirsiniz bire bir kaç sayı sodyum klorür miktarını da isteğe göre ayarlayabilirsiniz, ama biraz tuzlu olmasında fayda var beklediği süre boyunca şişebilir ama sevgili bulunmayan serin tıpkısı meydan ağzı kapalı kendisine beklesin tam ,şayet dinsiz olursa şuncacık şu koyup açabilirsiniz ama evvel etapta uçuk oluyor. Esenlik olsun.
Sizce bu tanım tekaüt mi? Umum becerisi gerektiriyor mu?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak kontrol sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon