BASALLA (ADIYAMAN)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize BASALLA (ADIYAMAN) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Malzemeler: Bire Bir kilogram kemikli kuzu kuşbaşı, 2 akarsu bardağı detaylı köftelik bulgur, 1 su bardağı nohut, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 skor sıska soğan, 1 nüsha haya, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı nane, 1 lezzetli kaşığı pul biber, 1 şekerli kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: Tıpkısı boduç suyla bulguru ıslatın, on an bekletip yoğurun. Bulgur yumuşayınca un, husye, pul biber ve sodyum klorür ekleyin. Elinizi arada suya batırarak belli belirsiz bir bulgur hamuru tutun. Hamurdan, nohuttan iri parçalar koparıp fıstık şekli verin. Tüm bulgurlu hamuru aynı şekilde yapıp, aynı kenarda bekletin. Tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış soğanı ve hitit kucak. Vücut suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Nohut, biber salçası, pul biber, nane, karabiber, sodyum klorür ve sekiz çamçak su koyup, ağır sıklet ateşte 50 an pişirin. Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve köfteleri atın. Yemeğin suyu azalmışsa hamam su ilave edebilirsiniz. 20 an pişirdikten bilahare üstelik yunak servis yapın.
Sonraki Yazı
Next Post »