Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Aşure tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Yarım kg buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
- 10-15 adet kuru kayısı
- 7-8 adet kuru incir
- 1 avuç kuru dut
- 1 avuç sarı kuru üzüm
- 4-5 adet karanfil
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 kg toz şeker
Üzeri için;
- Ceviz, fındık, kuş üzümü, fıstık, hindistan cevizi, nar

Buğday, fasülye, nohut bire bir geceleyin suda bekletilir. Geniş yoğun bire bir tencereye buğday alınır ve tahminî sakat saat haşlanır. Kıvrılmış altına tutulur ve yıkanır daha örtüsüz ve devam lime olması amacıyla. Gene ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır Konusunda haşlanmış nohut ve fasülye konulur ve kaynamaya bırakılır. Ballıdarı ve sarıerik siftinlik beribenzer doğranır ayrı tıpkı sert alınır üzüm ve dut kurusu bile eklenir üstüne ılık akarsu eklenerek 10 dk bekletilir. Süzülüp kaynayan tencereye eklenir. Kıvam vermesi üzere nişasta sulandırılarak tencereye eklenip karıştırılır. Karanfil üzerine su konularak aynı cezvede kaynatılır, suyu süzülüp tencereye eklenir. Tarçın ve şeker hastalığı de eklenerek karıştırmaya bitmeme edilir. Aşurenin kıvamına göre akarsu ekleyebilirsiniz. Şeker Hastalığı miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Tüm malzemeleri koyduktan sonraları 15 dk daha kaynatıp altı kapatılır. Az Buçuk soğuduktan sonradan kaselere konulur. Gövde ceviz, fındık, kuş üzümü, fıstık, hindistan cevizi ve nar ile süslenerek servis edilir.
Sizce bu tarifin müşkül derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak taharri sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
İfadelerEmoticon