YAŞ PASTA



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize YAŞ PASTA tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Krema: 1,5 fincan un 1/2 fincan şeker 1/2 litre benzen 1 fincan kakao 3 sayı er bezi 1 paket vanilya Pandispanya: 8 nüsha haya 1 akarsu bardağı şeker hastalığı 2,5 fincan un 1 şekerli kaşığı sulu zırtlak kabuğu rendesi 1,5 fincan nişasta 8 nüsha yumurtayı kırıp, içine şekeri katın ve koyulaşıncaya kadar çırpın. 1-2 dakika bunaltıcı ateşte çırparsanız henüz çabuk kabarır. Nişasta, un ve sulu zırtlak kabuğu rendesini karıştırıp, yumurtalara adım adım katın. Kalıbı yağlayıp, unlayın. Bu karışımı boşaltın. Mutedil alevli fırında 40-45 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Kreması amacıyla; toz şeker hastalığı, kakao, un ve vanilyayı adamakıllı karıştırın. Çırpılmış husye sarılarını bu karışıma katın. Sütü birlikte katıp, pişirin. Pandispanyayı ortasından kesip arasını ve üstünü krema ile kaplayın. Not: Pandispanyayı pespaye kalıplarda pişirip, üzerine kremayı döküp supanglez bile yapabilirsiniz. ML® Amonyaklı Yaş Çörek amacıyla tıklayınML® Sayı Gözyaşı Gato üzere tıklayın
Sonraki Yazı
Next Post »