Trileçe Tarifi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Trileçe Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Trileçe Tarifi'nin Malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Süt kreması için;
  • 5 su bardağı süt
  • 200 gram krema (1 paket)
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için;
  • Dilerseniz 1, 5 bardağı kadar çilek reçelini yarım su bardağı suyla ılıtıp, blender yardımıyla akışkan bir kıvam elde edip üzerine dökebilirsiniz ama ben 400 gram gerçek çileği, (buzluktan çıkardığım) 1 çorba kaşığı nişasta 1 çay bardağı şeker ve 1 çay bardağı suyu robotta püre haline getirip, süzgeçten geçirdikten sonra ocakta pişirdim. Soğuduğunda üzerine döktüm. Nefis oldu. Tavsiyem tabi ki gerçek çilek ama reçelle de çok güzel oluyor:)

Trileçe Tarifi'nin Yapılışı

Yumurta ve türap şekeri mayonez kıvamına gelinceye büyüklüğünde mikserle çırpıyoruz. Likit yağ ve suyu ilave yazar mikserle çırpmaya devam ediyoruz. Sunturlu çırptıktan sonradan mikseri elinizin altından kaldırabilirsiniz. Türap malzemeleri katıp, kaşık sebebiyle usulca karıştırın. O köpük köpük havadan sönmesin. (bire bir çokça can mikserle çırpmaya bitmeme ediyor .Maalesef hamurun hep özelliği kayboluyor) Borcam yağlanıp, mahlut içine dökülür. 170 derecelik başlangıçta ısıtılmış fırına verilir. Tahminî 40-45 zaman kadar pişirilir. Geçmiş 30 dk fırını on paralık açmayın ama kontrol etmeyi unutmayın:) benim fırın 35 dk pişirdi. Kürdan sayesinde taharri edebilirsiniz. Pişen malzememiz soğuduğunda kürdan yardımıyla gelişigüzel tarafı karşılık miktarda delinir. (sakın sıcakken delmeyin sönüyor) benzen kremamızı hazırlamak amacıyla benzeri tencereye benzin, krema ve şekeri koyup ocağa alınır. Kaynatmayın zinhar garaz 1 çorba kaşığı şekeri zayıflatmak. ılıklaştırmak yeterli olacaktır.Ilık benzen kremamız keke bedel miktarda dökülür. Benzen kremasını çektikten sonraları sosumuzu dökebiliriz :-) afiyet olsun:)
Sonraki Yazı
Next Post »