Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tarak Tatlısı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı kadar badem
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 yumurtanın beyazı (içine)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 1 çay bar hindistan cevizi
- İri kırılmış badem
Üzeri için;
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı kadar badem
Şerbeti için;
- 4,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu

Bu tatlının ismini ilk duyanların ifadesi:
-hangi ! Ayak Tarağı tatlısımı yoksa ayak tarağı ile mi yapılıyor!!! Oluyor :) Amma dolay yargılı olmamak gerekir tv ‘bile nurselin mutfağında izledim ve anında büyütmek istedim beribenzer haddinden fazla dobra oldu, uğraştırıcı bire bir şekerli birlikte değil, denemeye ayar.
Kabın içerisine irmiği, kızartı şekerini, yoğurdu, yumurtayı, hindistan cevizini, çekmece sıcaklığında kolay tereyağını, vanilya ve rölyef tozunu ekleyip yoğuralım. Sıkıntısız tıpkısı köken elde edelim. Koz büyüklüğünde bezeler alalım.
Akman ve yıkanıp kurulanmış tarağı kaynak yapışmasın diye unlayalım, hamuru tarağın üzerine bastırıp yayalım ( tarifte yoktu amma ben hindistan cevizi ile bademi karıştırıp koydum ve hindistan cevizi çokça evire çevire aroma verdi ) Harcını koyalım ve hamurun ağzını kapatalım. Alem şekli verip iki ucunu bitiştirelim
yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Husye sarısını sürüp ortalarına bademi yerleştirelim, isterseniz bademi sudan geçirebilirsiniz, tuzunun gitmesi amacıyla,
170° fırına verelim. 20 dk kadar zamanda pişiyor, tatlımız pişerken şerbeti hazırlayalım.
Tencereye şeker ve suyu dökelim, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyelim. Şerbet az buçuk koyalaşınca altını kapatalım, tatlıda şerbette ılıyınca şerbeti dökelim. Şerbetini ihtiraz servis edelim.
SAĞLIK ŞIFA OLSUN:)
İfadelerEmoticon