Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Püreli Ve Soslu Biftek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Biftek için;
- 8-9 adet Biftek
- 1 kutu domates püresi
- 1 soğan
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber ya da pul biber
- Kekik
- 1 bardak ılık su
Püre için;
- 6 adet patates
- 1, 5 çay bardağı süt
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Dilerseniz biraz karabiber

6 adet patatesi soyup hepsini 4 e bölüp tencereye koyuyoruz üzerini geçmeyecek kadar aynı hizada su ekleyip patatesler yumuşayana kadar haşlıyoruz, daha sonra kalan suyu süzüp patatesleri eziyoruz ,dilerseniz çatalla ya da blender ile bende blender olmadığından (öğrenci evi diye maruz görün :) Çatalla ezebildiğim kadar ezdim patatesler henüz sıcakken sütü ve tereyağını ekliyoruz, iyice yediriyoruz bunları patatese daha sonra tuzunu ve isterseniz karabiberini ekliyoruz. Püremiz hazır.
Teflon tavaya yağı koyup daha sonra biftekleri atıp önlü arkalı rengi dönene kadar pişiriyoruz etler suyunu verecektir ve suyunu çekince doğradığımız soğanları ve baharatları ilave edip harmanlıyoruz. Domates püremizi (ben hazır satılan domates püresi kullandım) 1 bardak kadar belki biraz daha az su ile sulandırıp etlerin üstünü kapatacak şekilde döküyoruz ve kapak kapatıp pişmesini bekliyoruz (kapak etin buhardan dolayı daha iyi pişmesini yani yumuşacık olmasını sağlıyor ben öyle deneyimledim :) etlerimiz de piştiğine göre servise hazır :) Afiyet olsun.
İfadelerEmoticon