Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 250 gr pirinç unu veya normal un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için ;
- 1 bardak su
- Yarım bardak toz şeker
Çikolata Sosu için ;
- 2 su bardağı süt
- 1, 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- Bitter çikolata (arzuya göre ve miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Yumurta ve şekeri 1 – 2 dakika mikserde iyice çırpın. Süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin. Pirinç unu, kabartma tozu, şekerli vanilin ve kakaoyu da eleyip ilave ederek hamuru karıştırın. Yağlanmış borcama hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kekin ortasına küçük bir bıçak batırıp içinin piştiğini test edebilirsiniz. Bir yanda su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın. Pişen keki fırından çıkarıp biraz soğutun ve şerbetini üzerinde gezdirin. Ayrı bir yerde çikolata sosunu hazırlayın. Sos için gerekli tüm malzemeyi karıştırın, kısık ateşte göz göz olana kadar çırpma teliyle karıştırarak pişirin ve fazla kaynamadan altını kapatın. Çikolata sosunu kekin üzerine döküp iyice yayın ve keki dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun :)
İfadelerEmoticon