Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kıymalı Cevizli Börek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 kg yufka (6 adet)
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için
- 300 gr kıyma
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 kuru soğan
- Tuz
- Pul biber (isteğe bağlı)

Öncelikle kıymayı tavaya koyuyoruz .Suyunu salıp çekene büyüklüğünde pişiriyoruz. Ince tafsilatlı doğradığımız sıska soğanı koyup biraz kavuruyoruz. Bilahare cevizi koyup birkaç karıştırıp sodyum klorür ekleyip kapatıyoruz. Ocağı soğumaya bırakıyoruz.
Fırın tepsisini yağlıyoruz .Bir yufkayı seriyoruz kenarları dışa taşacak şekilde dip tıpkı kasede benzen bire bir husye ve sıvı antagonist koyup çırpıyoruz. Yufkadan bire bir sayı alıp elinizle bölüp sağımlı karışıma batırıyoruz ve tepsiye yayıyoruz bire bir yufkayı serdik den sonraları kıymalı harç dan koyup küsurat yufkaları de bu şekilde süte batırıp seriyoruz kıymalı harç döküp konusunda kalan tıpkı yufkayı bile süte batırıp seriyoruz. Sunma alttaki yufkanın kenarlarını bile tepsiye kapatıp konusunda husye kırıp elimizle fena hâlde yayıyoruz. 170° fırında 20 25 dk pişiriyoruz. Esenlik olsun.
İfadelerEmoticon