Kıbrıs Tatlısı (Artan Ekmeklerden)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kıbrıs Tatlısı (Artan Ekmeklerden) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Kıbrıs Tatlısı (Artan Ekmeklerden) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 su bardağı kurutulmuş rondoda çekilmiş ekmek
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
Kreması için:
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 1. 5 çay bardağı şeker
Şerbet için:
  • 2. 5 su bardağı su
  • 2. 5 su bardağı şeker
  • Vanilya
  • 1-2 damla limon
  • (şerbet kaynayınca eklenecek)

Kıbrıs Tatlısı (Artan Ekmeklerden) Tarifi'nin Yapılışı

Önce yerine şerbetinizi yapın, şeker hastalığı ve su kaynadıktan sonraları limonu damlatın, 15 -20 dk elan kaynatın ,en üst  vanilyayı ekleyin, soğumaya bırakın,  kek üzere yoğun bire bir kapta testis ve şekeri çırpın yoğurdu hazır para antagonist dahi ekleyin, ayrımsız tur daha çırpın, hindistan cevizini cevizi de bu karışıma ekleyin ,sonradan unu ve rölyef tozunu paketlemek kurularını bile ekleyip koyu kıvamlı bir nesep elde edin birkaç gelirse az buçuk elan aldatmak ekleyin,  yağlanmış tepsiye ürün harcı fırına verin sunturlu kuruyana büyüklüğünde kızartın, fırından çıkınca evvel buharı çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün. Un ,benzin, nişasta ve şekerle hazırladığınız kremayı birlikte kekin konusunda dökün en üstede bire bir kaşık kakao ile karıştırdığınız hindistan cevizini serpin,tıpkı geceleyin önceden yapmanızı tavsiye ederim.  KEYIF OLSUN.
Sonraki Yazı
Next Post »