Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Hindistan Cevizli Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 9 yemek kaşığı irmik(tepeleme)
- 9 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
- 1 litre süt
- 2 çay bardağı hindistan cevizi
- Kakaolu petibör bisküvi

Malzemeler bir tencereye koyulup kaynayana kadar orta ateşte karıştırılır ,kaynamaya başladıktan sonra iki dakika daha devam edilir. Koyulaşan irmik karışımının yarısı suyla ıslatılan kalıba dökülür ,bisküviler isteğe göre parçalayarak batırılır veya kalıba dikeyleme yerleştirilir ,üzerine kalan karışım dökülür. İlk sıcaklığı gidene kadar oda ısısında sonra buzdolabında 2-3 saat bekletilir ters çevrilip üzeri ceviz ve hindistan ceviziyle süslenip kesilerek servis edilir.
İfadelerEmoticon