Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Aşûr (Hatay Yöresi )Dövme tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 300 gr buğday ( aşure için kullanılan buğdayı kullanabilirsiniz)
- 150-200 gr yarı haşlanmış nohut veya haşlanmamış
- 400 gr tavuk göğsü veya kırmızı et
- 1 adet soğan
- Biber salçası ( acılık isteğine bağlı) 2-3 y. Kaşığı
- Kimyon
- Tuz
- Tereyağ

Öncelikle tavuk etini ( veya kırmızı et) iyice pişen kadar haşlıyoruz. Tavuk haşlanırken buğdayı ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip üzerini 2-3 parmak geçecek miktar da su ekleyip kaynatmaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kimyon ekliyoruz ( 2 tatlı kaşığı kadar ekleyebilirsiniz) ve kaynamaya devam etsin suyu azaldığı sürece sıcak su ekleyelim buğdaylar açılıp yumuşayınca kadar buğday açılınca daha fazla su eklemeyelim ve yemek hafif sulu kalsın tamamen suyunu çekmemeli. ( bu sırada etimiz de haşlanmış oluyor ). Eti tel tel ayırıyoruz ve açılmış yumuşamış olan buğdayın içeriğini döküyoruz ve biber salçasını da ekleyip iyice karıştıralım. 5-10 dk daha kaynayıp suyunu çekince ( bu aşama da kıvam hafif lapa gibi olmalı daha sonra dövme işlemi olacağı için çok katı olursa sizi zorlar çok sulu olursa da gene dövme işlemi sırasında gene zorlanabilirsiniz)
ocaktan alıp en büyük tahta kaşığınızla içindeki buğday ve nohutu ve eti döve döve ezmelisiniz. (tahta kaşık yoksa patates ezici de kullanabilirsiniz) dövme işlemi bir 15 dk falan devam etsin ki kıvama alsın (biraz güç lazım bu aşamada ) ve hazır. Servis tabağına alıp üzerine bolca eritilmiş tereyağı ve kimyon döküp sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
İfadelerEmoticon