Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Etli Patates Çanakları tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 9 patates ( büyüklugu ve miktarı size de kalmış ben 9 yaptım )
- 250gr ufacık doğranmış kuşbaşı et
- 1 soğan
- 2-3 dal maydanoz
- 3 adet biber
- 2 domates
- 2 dis sarimsak
- tuz
- karabiber
- kırmızı toz biber
sosu için:
- 1 kaşık salça
- 1 kaşık tereyağı
- su

Eti minik minik doğrayın gerekiyorsa ve kavurun sirasiyla soğan biber domates sodyum klorür karabiber pul biber sarimsak maydanozu ekleyin altini kapatin kenarda beklesin simdi patatesleri soyun kap kesme ve baziçe fakat patatesleri dik oymayin yatay baziçe bilahare hem kapaklari hem dahi patates canaklari hafifce kizartin sonradan patatesleri borcama alin ve hazırladiginiz dolgun harcı patateslere doldurun ustune kapaklarini kapatin ego ekstra olarak gorsellik guzel olsun diyerek bi tike biber ve domatesi dahi kurdana batirip kapagin ustune yerlestirdim sonraları yaptiginiz salçali sosu dokun ve 200 derecelik fırıniniza verin yaklasik 20 dk üstelik fırında piştikten sonradan keyifle yiyin :)
aşama: oydugunuz kumpir içini bile kizartin citir citir yiyin :)
İfadelerEmoticon