Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Etimek Tatlısı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Ceviz antep fıstığı fındık(istek üzerine)

Öncelikle tencerede şerbetimizi yapıp 10 dakika dinlendirelim, 1 paket etimekte kısaca 12-14 nüsha bulunmakta, etimeklerimizi borcama dizelim, şerbetimizi üstüne kepçe sayesinde dökelim, apayrı bir tencerede vanilya ve yağ aut cümle malzemeleri karıştıralım kaynayıp fokurdamaya başlayınca yağ ve vanilyayı ekleyip çırpıcı ile karıştıralım ,mikser topaklanmış muhallebiyi elan iyicene kıvama getirecektir ,muhallebiyi yavaşça etimeklerin üzerine döküp soğuması amacıyla buzdolabına atalım, ben öyle yaptım zira sıcakken üzerine krem şantiyi sürersek güçlü iç açıcı benzeri görüntü olamaz :) Soğuduktan bilahare üstüne krem şantiyi sürelim ve süslemek üzere dilediğiniz yemişi kullanabilirsiniz, 1 çağ buzdolabında bekletmeniz elan lezzetli ağıl getirir, servise amade afiyet olsun canlarım.
İfadelerEmoticon