Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Balkabaklı İrmik Pastası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 2 kilo bal kabağı (soyulduğunda 1 kilodan az kalıyor)
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı tahin (isteğe bağlı)
Taban için;
İrmikli kısım için,
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Süslemek için;

Kabakları soyduktan bilahare üstüne şekeri koyup birkaç saat suyunu salması için bırakıyoruz. İsterseniz geceden bırakın. Suyunu saldıktan sonradan güç ateşte iyicene yumuşayıncaya büyüklüğünde pişiriyoruz. Az Buçuk ılındığında rondoya alıyoruz. İçine tarcın ve tahini ekliyoruz. Sevmiyorsanız eklemeseniz birlikte tamam. Eğer şerbeti bolsa onu üstelik ekleyin eğer hiç iz değilse biraz kaşık sütü ekleyin. Kıvamı kit kıvamı olacak. Hazırladığınız kabaklar kenarda beklesin.
Kakaolu bisküvileri omuz omuza açıklık kalmayacak şekilde diziyoruz. Benim borcam hasis mustatil. İrmikli kısmı hazırlıyoruz.
Benzin,irmik ve şekeri tencerede muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Pişince içine vanilya katıp karıştırıp, bisküvilerin üstüne döküp düzlüyoruz. Az Buçuk soğuduğunda bal kabaklı harcı üstüne döküp düzlüyoruz. Buzdolabında bekletip sunturlu donduktan sonra kesip üzerine ceviz ekleyip servis ediyoruz. Tahin çokça sevenler tahinle üstelik süsleyebilir. Afiyet olsun.
İfadelerEmoticon