Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Beyran Çorbası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 buçuk kilo kadar kemikli et
- Yarım su bardağından az fazla pirinç
- 2 su bardağı kadar haşlanmış nohut
- 5-6 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- Karabiber, tuz, limon tuzu
Üzeri için;

Düdüklü Tencere tencereye eti kemikli hitit kucak etin üzerini geçecek büyüklüğünde su ile doldurup 2 saat pişirin. bu arada pirinçi da lapa olmayacak şekilde pişirin. Vücut pişince kemiklerden ayıklayıp didikleyin. Sarımsakları soyup uzun mufassal doğrayın. Tıpkısı tencerede sarımsakların tıpkısı kısmını çok bir iki yağda kavurun salçayı de ekleyin, konusunda hitit ekleyin ve etin suyundan biraz ekleyin. Pişmiş olan pirinçi da katıp karıştırın. Suyunu siz istediğiniz katılıkta koyabilirsiniz. Kaynamaya başlayınca tuzu ve limon tuzunu damak tadınıza göre ekleyin. 10-15 dakika büyüklüğünde kaynayınca artan sarımsağı ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Konusunda karabiber serpiştirip kapağını kapatın. Hamam servis yapın. Tığ bunu asıl yemek yerine yiyoruz.
Afiyet olsun.
İfadelerEmoticon