Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Sebzeler tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 4 büyük kabak
- 1 büyük havuç
- 1 büyük patates
Kıymalı sos;
- 150 gram kavrulmuş kıyma
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
- Tuz
- 2 kaşık sıvı yağ
Beşamel sos;
- 3. 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;

Sebzeler ölçülü kalınlıkta halkalar halinde dilimlenir. Yapışmaz bir tavanın dibi yağlanarak önlü arkalı biraz kızartılıp sertliği alınır. Ayrımsız tepsiye dizilir. 180 evre arada pişmesi arama edilerek kısaca 50 dk fırınlanır.
Kıymalı sos için; soğan ve sarımsak mikâp doğranır ve nakit yağ ile kavrulur. Kıyma ve tuz eklenir. Fırından çıkarılan sebzelerin üzerine kokteyl yayılır.
Beşamel sos üzere; benzen ve un pişirilir. Derin kıvam alınca tereyağ sodyum klorür ve karabiber eklenir. Tepsiye dökülür konusunda kaşar serpilir. 180 derecede kaşar eriyene büyüklüğünde isteğe mecbur tutulur.
Esenlik olsun ☺
İfadelerEmoticon