Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Bayatlamayan Poğaça Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yas maya
- 2 yumurta akı içine sarısı dışına
- Aldığı kadar un
İç malzemesi
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 kalıp beyaz peynir
- Tuz

Sütü biraz ısıtıp yağ, şeker hastalığı, cevher ,sodyum klorür ve er bezi seyelan ile fena hâlde karıştırıp adım adım unu ekleyelim ele yapışmayan bir töz yoğuralım. Hamurumuzu yer beş altı 40 dk dinlendirip henüz sonradan cevizden iri parçalar koparıp bezeler yapalım .Daha bilahare istediğimiz şekli verip bağırsak malzemesini koyalım .Poğaçaları tepsiye dizip husye sarısını sürelim .Yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ekleyip bu şekilde sürersek daha aldatıcı kokuyor yumurta kokusu erinçsiz etmiyor. Poğaçaları 20 25 dk kadar elan tepside mayalandırıp 180 aşama fırında üzerleri kızarana çatışma pişirelim. Soğuduktan sonra hava almayan bire bir deri üstelik saklarsak yaklaşık 1 hafta bayatlamıyor. Keyif olsun.
İfadelerEmoticon