Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize 1 Kaşığa 40 Mantı Hamuru Yapılışı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1 tüm yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Su
İçi için:
- 200 gr az yağılı kıyma
- 1 adet küçük kuru soğan
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon

Unumuzu geniş bir kaba eliyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz, orta kısmına yumurtayı ve tuzu ilave ediyoruz. Suyu ise yumurtayı una yedirirken koyuluğuna bakarak ayarlıyoruz, kulak memesi kıvamından az bir sert hamur yoğuruyoruz ve iki beze şeklinde ayırıp ve en az yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlendirirken üzerine hafif nemli bez örtelim ki üzeri kurumasın.
Bu hamur miktarından yaklaşık bir kg çıkacak arkadaşlar.
Dinlenen hamuru un ile ilk merdane kullanıp genişletelim, daha sonra oklava ile büyütelim. Kalın olan kısımları da tekrardan merdane ile bastırarak inceltelim.
Ben mantı aleti ile kestim hamuru, kestikten sonra harcı koyup katladım ve daha sonra fırınlayıp dolaba kaldırdım arkadaşlar.
Afiyet olsun.
İfadelerEmoticon