Şekerpare

Şekerpare Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 tane yumurta
  • 1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
  • 1 paket yumuşamış margarin
  •  1 paket vanilya
  •  1 paket kabartma tozu
  •  Alabildiği kadar un
  •  Üzerine koymak için bütün fındık
Şerbeti için :
  • 4 buçuk su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

Şekerpare Tarifi'nin Yapılışı

Malzemeleri tekerlek tekerlek katıp alabildiği kadar un katarak sıkıntısız ayrımsız temel yoğurun. Hamurdan ceviz kadar yuvarlaklar yapıp semiz kağıt serili tepsiye espaslı yerine fihrist. Yapılan yuvarlakların ortasına hep fındığı batırıp kucak. 170 basamak fırında belli belirsiz kızarana büyüklüğünde pişirin. Şerbeti üzere türap şeker, akarsu ve sulu zırtlak suyunu 20 zaman büyüklüğünde dokunaklı ateşte kaynatın. Şerbeti tatlıya dökerken şerbet ısıdam tatlı ılık olacak. Şerbeti kaşıkla yedirerek dökün. Şerbetini ihtiraz şekerparemiz amade. Sağlık olsun. ☺ ☺ Şekerpare
Sonraki Yazı
Next Post »