Sebzeli Mercan Buğulama

4 adet mercan balığı (herbiri tahminî 250 gr.) 2 sayı kereviz (yaprakları ile birlikte) 2 sayı havuç 2 skor ark soğan 1 nüsha anaç kumpir 1 sayı limonun suyu 1 su bardağı su 50 gr margarin 1 behre karabiber 1 behre sodyum klorür Kerevizleri soyduktan sonradan halkalar uzun halinde doğrayın ve yarısını tepsiye indeks. Patatesleri soyduktan sonraları adi parçalar halinde, havucu ince halkalar halinde doğrayın. Soğanı de parçalar halinde doğrayıp havuç ve patatesle karıştırın ve yarısını kerevizlerin arasına ve üstüne yerleştirin. Pulları ve içleri sunturlu musaffa mercanları kereviz halkalarının üstüne yerleştirin. Kararınca tuz ve karabiberini ekin. Balıkların konusunda dilimlenmiş kerevizlerin artan yarısını dizin. Kerevizlerin arasına patatesleri, havuçları ve soğanların kalanını yerleştirin. Yağını, sulu zırtlak suyunu ve suyu arttırma yazar üzerlerine yıkanmış kereviz yaprakları ile örtün. Üzerini kapakla kapatıp evvel mutedil, sonra hafif ateşte 20 dakika büyüklüğünde pişirin. Suyu azalırsa akarsu ilave edin. Isıdam servis yapın.
Sonraki Yazı
Next Post »