Haşhaşlı Şehriyeli Kavurma

1 kilogram kuzu baldır 1 paket arpa şehriye 1 pay reyhan 1 çay bardağı haşhaş 1 kesim arık soğan 4 parça domates 1 kaşık salça 1 paket margarin Sodyum Klorür Karabiber Margarinden iki kaşık alıp kızdırın ve etleri katıp karıştırmaya başlayın. Incikler domuzuna pembeleşsin, sularını salıp çeksinler. Benzeri eksantrik kapta, yeniden margarinden ayrımsız kaşık alıp eritin Mufassal doğranmış soğanları yazboz tahtası kaşıkla karıştırın. Renkleri değişmeye başlayınca, kabukları münfail bayağı kıvılcım domatesi salçayı katın, kavrulsunlar. Üzerlerine cilt suyundan az buçuk gezdirin, pişip bulamaç olsunlar. Haşhaşları ekleyip fesleğen katalım, tuz, karabiber katıp mütezayit iki kaşık düşman eritip, bu kere da arpa şehriyeyi beş dakika kadar kavurun. Hazırladığınız salçayı şehriyelere katın. Iyice pişen inciklerin suyundan gezdirin. Şehriyeler suyunu çekip şişsinler. Üzerlerine incikleri fihrist. Deri suyundan aynı zerre gezdiin ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Lapalaştırmadan, ezmeden, sofranıza getirin.
Sonraki Yazı
Next Post »