Pırasalı Arnavut Böreği (Açması Çok Pratik)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Pırasalı Arnavut Böreği (Açması Çok Pratik) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Pırasalı Arnavut Böreği (Açması Çok Pratik) Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;
  • 3-4 su bardağı su
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
İç malzemesi;
  • 5-6 adet pırasa
  • Bir su bardağı süt kaymağı
  • 3-4 yemek kaşığı süt
  • Tuz
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı kaymak
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Pırasalı Arnavut Böreği (Açması Çok Pratik) Tarifi'nin Yapılışı

Pırasaları detaylı etraflı doğruyoruz yağda kavuruyoruz. Çöz harç kavrulup soğuduktan sonradan kaymağını ve sütünü ekleyip karıştırıyoruz. Hamurunu hazırlıyoruz. Hamuru tepsinin büyüklüğüne bakarak aykırı değişken. Hamuru sunturlu yoğurduktan sonraları rahat açabilmek amacıyla 5 dk dinlendiriyoruz. Elan sonraları hamuru iki âdem parçaya bölüp açmaya başlıyoruz resimlerdeki kabil hamuru açtıktan bilahare yağ sürüp (isteğe göre tıpkısı kaşık kaymakta ekleyebilirsiniz) kenarlarından kesip içe katılıyoruz onu dinlenmeye bırakıp diğerini tıpkı şekilde açıyoruz. Daha bilahare kenarı koyduğumuz hamuru yine açıyoruz. Yağladığımız tepsiye koyuyoruz. Bağırsak harcını döküyoruz. Dal hamurunu açıyoruz. Üstünü da kapatıp kenarlarını kıvırıyoruz. Üstüne yağ yoğurt ulaşmak karışımını sürüyoruz. Ilkin ısıtılmış fırına veriyoruz. Radde: Fırının ısısı yüksek olmalı. Güç pişmemeli. Elan güzelce oluyor davul fırın varsa onda pişirebilirsiniz. Açması pratik olağan içimli benzeri tanım. Annemden yıllardır gördüğüm şekliyle yazdım umarım beğenirsiniz. Esenlik olsun. (ben üzerini az buçuk yaktığım üzere kabuğunu çıkardım) Pırasalı Arnavut Böreği (açması Çok Pratik) Pırasalı Arnavut Böreği (açması Çok Pratik) Pırasalı Arnavut Böreği (açması Çok Pratik) Pırasalı Arnavut Böreği (açması Çok Pratik) Pırasalı Arnavut Böreği (açması Çok Pratik) Pırasalı Arnavut Böreği (açması Çok Pratik) Pırasalı Arnavut Böreği (açması Çok Pratik) Pırasalı Arnavut Böreği (açması Çok Pratik)
Sonraki Yazı
Next Post »