
2 su bardağı benzin
1.5 akarsu bardağı un
1 sayı yumurta
6 skor ıspanak yaprağı
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı margarin
Kusurlu öz kaşığı karbonat
Derince bire bir kapta yumurtayı ve sütü evire çevire çırpın.Unu, tuzu ve karbonatı bile ekleyin,hatasız aynı yoğunluk elde edene büyüklüğünde çırpın.Ispanak yapraklarını birlikte ekleyip blendırdan geçirin. Krep hamuru çok derin sıfır bir iki akışkan kıvamda olmalıdır.
Krep tavası yada rastgele teflon tıpkısı tavaya margarin ile yağlayın ava sunturlu ısınınca aynı kepçe krep hamurunu tavanın ortasına dökün. Tavayı elinizde sağa sola çevirip hamurun eksiksiz tavaya yayılmasını sağlayın. Yazboz Tahtası tıpkısı spatula ile krebin kenarından tavadan ayrılıp ayrılmadığını taharri edin. Ayrılıyorsa pişmiş demektir.
İfadelerEmoticon