
Alt taban için:
- 250 gram bisküvi (ben yulaflı bisküvi kullandım)
- 150 gram tereyağ (eritilmiş)
- 3 yemek kaşığı şeker
Kreması için:
- 750 gram taze krema/beyaz sürme peyniri (cream cheese)
- 225 gram şeker
- 6 tane yumurta (beyazlar ve sarıları ayrılmış olacak)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 150 ml krema
- 150 ml ekşi krema (sour creme)
- Yarım çay kaşığı tuz
- Vanilya şekeri (ben yaklaşık yarım paket kullandım)
- 1 limonun kabuğun rendesi

Bu tarifi çok beğendiğim aşçının kitabından yaptım ve tümce çok beğendi (Nigella Lawson: ‘how to be a domestic godess ’). New York cheesecake ’nin özelliği basit ayrımsız cheesecake olması (vanilya ve sulu zırtlak rendesi var). Ego yinede -resimde göründüğü kadar- konusunda bire bir sos hazırladım; onu tarifini ayrı yazdım (frambuazlı cheesecake sosu diyerek arayabilirsiniz).
Önceki hazırlığımız oylumlu. Kelepçeli kalıbımızı hazırlayalım (26 cm kullanıyorum). Dışına iki itmam alüminyum folyo saralım. Cheesecakimizi genişlik sonda fırın tepsisine akarsu koyarak pişireceğiz. Böyle cheesecake haddinden fazla henüz iyice oluyor. İki kıvrım alüminyum folyo kalıbın içine su geçmesini önleyecek.
Fırınımızı 170 dereceye alalım.
1. Ilk kendisine tabanımızı hazırlıyoruz. Bisküvileri robottan çekin, eritilmiş tereyağ ’ı ve 3 yemek kaşığı şekeri bisküvilere ekleyin ve karıştırın. Kelepçeli kalıbımıza ayak tabanı yapalım. Ve yaklaşık kem saat buz dolabında bekletelim.
2. Kreması amacıyla peyniri, şekeri, yumurtaların (hemen) sarısını, vanilya şekerini ve niŞastayı çırpalım. 2 çesit krema ’yi, tuzu ve limonun kabuğun rendesini ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
3. Sair yandan yumurtaların beyazını adamakıllı anif bire bir köpük haline gelene büyüklüğünde çırpalım. Ve kremamıza ekleyelim.
4. Kremamızı buz dolabında bekleyen kalıbımıza döküyoruz. Ve fırında 1-1, 5 saat pişiriyoruz (üstü altın rengi olana büyüklüğünde). Fırın tepsisine akarsu koymaya unutmayalım.
Cheesecake piştikten sonraları fırını kapatın amma kapısını açmayın. Böylelikle 2 saat beklesin. Ondan sonraları 1 saat fırının kapısı birkaç sarih bekletin. Bu yöntem cheesecakin kırılmamasını sağlıyor. Ondan sonraları buz dolabında 1 dolaşma bekletin ve afiyetle yeyin.
İfadelerEmoticon