
- 1 kg patlıcan
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 8 diş sarımsak isteğe göre 6 da olabilir
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil çarliston biber
- 2 adet büyük boy domates
- 1 fincan kuş üzümü
- 1 buçuk su bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı pul biber

Şişman bire bir tencerenin içine zeytinyağımızı koyalım. Daha sonra içine ala soyduğumuz ve uzunluğuna göre ortadan ikiye yahut üçe böldüğümüz patlıcanları koyup hertarafını karşılık benzeri şekilde kızartalım. Kızaran patlıcanları fırın tepsimize dizelim. Ayrıksı ayrımsız tavada çam fıstığını, piyazlık doğradığımız soğanı, teferruatlı uzun doğradığımız al ve yeşil biberi yağda kavuralım kuş üzümünü, şekeri, tuzu ve pul biberi koyup karıştıralım. Bu karışımı tepsimize dizmiş olduğumuz patlıcanların üstünü kesip içine kaşıkla dolduralım. Elan bilahare domateslerimizi küp sarhoş doğrayıp üç diş sarımsakla, kavurup bilcümle patlıcanların üstüne dökelim artan ilkokul diş sarımsağı bilcümle kendisine tepsimizde kalan boşluklara serperek dağıtalım. 180 derecede pişirelim esenlik olsunnnn :)))
İfadelerEmoticon