Köy Çorbası Tarifi

Merhaba Buğün Karye Çorbası Tarifi veriyoruz. Rastgele tarifte olduğu üzere elan lezzetli olması için bazen iplik uçları var. Verdiğimiz püf noktalarına özen ederek pişirirseniz daha içimli ayrımsız çorbaya ulaşırsınız. Çorbanın içine kullanacağınız mercimeğin tarifi yapmadan kısaca 10-20 an suda bekletirseniz mercimeğin elan çabuk haşlanmasına hastalık olacaktır. Mercimeği beklettiğiniz suyu dökmenizi öneririz. Çorbanın içine tereyağ hesabına zeytinyağda kullanabilirsiniz, şayet elinizin altında ocak eriştesi yoksa hazır olanlardan üstelik kullanabilirsiniz. Gine değişik namına, biz materyal listemizde nane ve pul biber yazdık, dilerseniz kimyon üstelik kullanabilirsiniz. Mercimeği haşladığımız suyu dökmeyelim, çorba yapımında kullanacağız. Sevimsiz günlerin sifa içeceği Karye Çorbası Tarifinin hazırlanışına geçebiliriz. Sağlık, şifa olsun..

Karye Çorbası Malzemeleri

1 çay bardağı, yeşil yasmık
1 akarsu bardağı, familya eriştesi
2 kemirmek kaşığı, tereyağ
1 devam soğan
1 yemek kaşığı, salça
Yeteri büyüklüğünde, akarsu
Tuz, zayıf nane ve pul biber

Karye Çorbası Tarifi

Tencereyi ocağın üzerine alalım, ocağın altını yakalım tereyağını tencereye ilave edelim. Tereyağ belli belirsiz eriyince içine yemeklik doğradığımız arık soğanı ilave edelim ve sotelemeye başlayalım. Kavrulan soğanlarıza salçamızı ekleyelim az buçuk dahi soğanla gelişigüzel salçayı kavuralım. Konusunda haşlanmış mercimeğin suyunu ilave edelim kaynatalım. Kaynadıktan sonra konusunda haşlanmış olan mercimekleri arttırma edelim 1 su bardağı erişteyide ilave edelim tuzunu arttırma edelim. Üzerine serencam kendisine yunak suyu ekleyelim mutedil ateşte 20 dakika pişmeye bırakalım. Suyunu arada bir arama etmenizde kâr var, şayet tenakus olursa sıcak akarsu eklemelisiniz. Çorbanız piştikten sonraları kaselere doldurup üzerine kuru nana ve pul biber serperek servis edebilirsiniz. Esenlik olsun..

Sonraki Yazı
Next Post »