
3 paket labne peynir
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
6 su bardaği tavuk suyu
2 su bardaği rüşvet ve baht şehriye
2 lezzetli kaşığı margarin
Terbiyesi üzere;
3 yemek kaşıgı labne peynir
3 yemek kaşıgı un
1 adet sulu zırtlak suyu
Sodyum Klorür
Çorba tencerenizde sıvıyağ, margarin ile salçayı kavurun, kavrulan salçanın üstüne tavuk suyunu ekleyin. Kaynamaya başladığında şehriyeli ekleyin, tuzunu atıp pişirin.
Bu sırada bir kasenin içine labne peyniri, un ve limon suyunu dahi ekleyerek çırpma teli ile adamakıllı çırpın. Hazırlanan terbiyeden çorbamızı servis ederken üstüne dökmek amacıyla biraz ayırın. Çorba kaynamaya başladıktan 10-15 an sonradan hazırladığınız terbiyeyi çorbadan 1 kepçe akarsu alarak ılıtın. Ilıyan terbiyeyi yavaş yavaş ve çorbamızı karıştırarak çorbaya ekleyin.
Itidalli ateşte 15 an büyüklüğünde vuzuh açıklık karıştırarak pişirin.
Pişen çorbamızı, çorba kaselerine cebin ve servis yapmadan geçmiş ayırdığımız terbiyeden birer yemek kaşığı üzerine dökerek servis yapın.
İfadelerEmoticon