
Krep için:
2,5 akarsu bardagı benzen
1 nüsha husye
5 yemek kasıgı un
1 cay kasıgı tuz
2 şekerli kasıgı margarin
Harcı üzere:
250 gr keklik hitit
1 adet sıska sogan
2 adet yesil biber
1 yemek kasıgı margarin
1 nüsha domates rendesi
100 gr kasar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Krep için süt, testis, un ve tuz bire bir kapta pürüzsüz oluncaya çatışma karistirilir. Teflon aynı tava tıpkısı tatlı kasıgı margarin ile yaglandiktan bilahare krep hamurundan 1,5 kepce dökülür ve iki tarafıda kızartılır. Ayni islemi 4 defa tekrarlarınır.
Keklik etini düdüklü tencerede haslayin. Haslanan keklik etlerin mufassal teferruatlı değişmez. Ayrımsız tavada margarini eritip icerisine etraflı kıyılmıs kuru sogani, yesil biber ve domates rendesi ekleyin biraz kavurun ve üzerine keklik etlerini ekleyip baharatlarini atip 5 dk kavurun.
Hazirladimiz krepleri tezgaha serin ve icerisine keklik şişko icimizi ekleyip dikdörtgen seklinde sarın ve fırın tepsisine fihrist. Üzerlerine kasar peyniri rendesini serpin ve başlangıçta ısıtılmıs 180 derecelik fırında 5 dk kasarlar eriyene kadar pisirin. Kasarlar eridiktan bilahare Isıdam hamam servis ediniz.
İfadelerEmoticon