Karaman Usulü Calla



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Karaman Usulü Calla tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Karaman Usulü Calla Tarifi'nin Malzemeleri

  • 300 gr kuşbaşı doğanmış et
  • 2 adet soğan
  • Sıvı yağ veya don yağ(ben don yap kullandım)
  • 10 adet yeşil soğan
  • 3 adet domates
  • 10 adet orta boy patlıcan
  • Tuz

Karaman Usulü Calla Tarifi'nin Yapılışı

Patlıcanları rubai şekilde doğurayım tuzlu suda bekletiyoruz. Toprak tencere veya geniş tıpkısı tencereye giysi yağ veya nakit hasım eriterek etleri ilave edip tehlikeli ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen etler üzerine doğanmış soğan ve yeşil biber döküyoruz .Üstüne doğranmış patlıcan yeryüzü üzerine doğranmış domatesleri yerleştiriyoruz.En serencam tuz serpiyoruz. Tencerenin ağzını alüminyum ile kaplıyoruz tencere kapağını kapatıp kırıcı ateşte 2 saat pişiriyoruz.
Sonraki Yazı
Next Post »