Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kahvaltılık Kapya Biber Sosu tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Kırmızı kapya biber (istediğiniz kadar, ben 3 kg dan yaptım 1. 5 kg sos çıktı)
- Tuz

Öncelikle biberlerimizin saplarını ayıklayarak çekirdek yuvalarını çıkarıyoruz.
Mübarek suda iyice yıkıyoruz.
Anaç dilimler halinde doğrayarak degaje aynı tencereye aktarıyoruz.
Hiç akarsu koymadan pişmeye bırakıyoruz.
Biberler kendi sularını salarak pişip yumuşayacaklar.
Adamakıllı yumuşayan biberlerin eğer fazla suyu varsa süzüyoruz, su kalmayacak.
Sularını süzdüğümüz biberleri tencereden almadan el blendırı yardımı ile güzel eziyoruz.
Pürüzsüz tıpkı kıvama ati.
Bu ayla gelen biberlere 1 tatlı kaşığı kayaç tuzu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
Sürekli karıştırarak sunma az 10 an kaynatıyoruz.
Bu şekilde ısıdam ısıdam konserve kavanozlarına doldurup ağızlarını sıkı kapatıyoruz.
Akman bir havlu üstüne kapakları yere bakacak şekilde koyuyoruz.
Kavanozların üzerini örterek 1 geceleyin bu şekilde bekletiyoruz.
Ertesi dönem soğuyan konserveleri serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırıyoruz.
İstediğimiz ahit keyifle tüketiyoruz.
Ister kahvaltıda zeytinyağı ve kekikle, gerek yemeklerde salça niyetine kullanabilirsiniz.
İfadelerEmoticon