Gül Tatlısı



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Gül Tatlısı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Gül Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı irmik
  • 50 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon

Gül Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

Evvel namına şerbeti üzere şekeri ve suyu tıpkısı tencereye alıp kaynatıyoruz. 5 dk büyüklüğünde sonrada limon damlatıp şerbeti soğuması için kenara alıyoruz. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve margarini karıştırıp irmik, vanilya, sodyum bikarbonat ve aldığı büyüklüğünde bile unu ekleyip yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında ayrımsız esas elde ediyoruz. Hamurumuzu merdane sayesinde haddinden fazla gravite olmadan açıyoruz. Öz bardağı sebebiyle daireler hazırlıyoruz. Dört daireyi haddinden fazla sıkışık gelmeden kenar uca yerleştiriyoruz ve rulo yapıp ortadan kesiyoruz. Kestiğimiz kısımlar alta gelecek şekilde yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz ve 180 etap fırında pişiriyoruz. Töz kızarınca 150 dereceye alıp içininde çekmesini sağlıyoruz. Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz soğumuş olan şerbetimizi konusunda gezdirip bambaşka ayrımsız tepsiyle üstünü kapatıyoruz (böylece şerbeti parçalanmamış çekmesini sağlıyoruz). Esenlik olsun :)
Sonraki Yazı
Next Post »